Kighul til fortiden

Historiske vingesus

På vores kulturrejser til Georgien og Armenien indgår adskillige steder, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Armenien er verdens ældste kristne land, og også Georgien var et af de første lande til at indføre kristendommen. Den gamle kulturarv mærkes tydeligt og er et gennemgående tema på vores rejse, som dog i lige så høj grad lægger vægt på landskaberne undervejs.

Vi besøger nogle af verdens ældste kirker og klostre, som ligger fantastisk smukt placeret i de mest storslåede landskaber. Vi oplever en af verdens ældste byer, Mtskheta, som var hovedstad i det østgeorgiske kongerige Kartli fra det 3. århundrede f.Kr. til det 5. århundrede e.Kr, når vi rejser til Georgien.

Gammel bro i vestlige Georgien

Frodige Vestgeorgien og Sortehavet

Georgiens mindste provins, Guria, er som et levende frilandsmuseum og opleves bedst i landsbyen Shemokmedi. Det omgivende landskab er fyldt med frodige teplantager.

Batumi er Georgiens næststørste by og hovedstad i den Autonome Republik Adjara, som ligger ud til Sortehavet. Klimaet her er subtropisk, dvs. der er varmt og fugtigt, og naturen er helt overdådig grøn.

Der findes stadig helt uspolerede steder i bjergene omkring Batumi, fx. Machakhela National Park, der grænser op til Tyrkiet. Området byder på smukke bjerge, floddale, vandfald og de karakteristiske buede stenbroer fra middelalderen, som området er berømt for.

Lokale retter på rejser til Georgien og Armenien

Lækker mad og vin

Armenien og Georgien er kendt sin gode mad og vin, så vores rejse er også en kulinarisk oplevelse. Vi skal smage en lang række af regionale favoritter, som altid tilberedes af de friskeste råvarer fulde af smag. De fleste aftenmåltider indledes med en kavalkade af små, lækre forretter. Dolmer er en af de klassiske retter fra Tyrkiet og Kaukasus; vinblade fyldes med en fars af oksekød eller lam, der typisk blandes med stykker af paprika og ris.

Georgierne hævder, at vinen er deres opfindelse, så den skal vi naturligvis også smage på. Imereti-regionen er kendt for sine gode vine, og selvfølgelig skal vi besøge en lokal vingård: ”Baia’s Winery” i Obcha. Baia har vundet flere priser for sine vine. Vi hører lidt om, hvordan hun fremstiller dem og ser hendes marani (vinkælder), inden vi smager nogle af vinene. Der bliver også mulighed for brandysmagning fx på Ararat Distillery i Yerevan og på de talrige restauranter eller vinbarer i Tbilisi.

Historiske vingesus

På vores kulturrejser til Georgien og Armenien indgår adskillige steder, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Armenien er verdens ældste kristne land, og også Georgien var et af de første lande til at indføre kristendommen. Den gamle kulturarv mærkes tydeligt og er et gennemgående tema på vores rejse, som dog i lige så høj grad lægger vægt på landskaberne undervejs.

Vi besøger nogle af verdens ældste kirker og klostre, som ligger fantastisk smukt placeret i de mest storslåede landskaber. Vi oplever en af verdens ældste byer, Mtskheta, som var hovedstad i det østgeorgiske kongerige Kartli fra det 3. århundrede f.Kr. til det 5. århundrede e.Kr, når vi rejser til Georgien.

Frodige Vestgeorgien og Sortehavet

Georgiens mindste provins, Guria, er som et levende frilandsmuseum og opleves bedst i landsbyen Shemokmedi. Det omgivende landskab er fyldt med frodige teplantager.

Batumi er Georgiens næststørste by og hovedstad i den Autonome Republik Adjara, som ligger ud til Sortehavet. Klimaet her er subtropisk, dvs. der er varmt og fugtigt, og naturen er helt overdådig grøn.

Der findes stadig helt uspolerede steder i bjergene omkring Batumi, fx. Machakhela National Park, der grænser op til Tyrkiet. Området byder på smukke bjerge, floddale, vandfald og de karakteristiske buede stenbroer fra middelalderen, som området er berømt for.

Lækker mad og vin

Armenien og Georgien er kendt sin gode mad og vin, så vores rejse er også en kulinarisk oplevelse. Vi skal smage en lang række af regionale favoritter, som altid tilberedes af de friskeste råvarer fulde af smag. De fleste aftenmåltider indledes med en kavalkade af små, lækre forretter. Dolmer er en af de klassiske retter fra Tyrkiet og Kaukasus; vinblade fyldes med en fars af oksekød eller lam, der typisk blandes med stykker af paprika og ris.

Georgierne hævder, at vinen er deres opfindelse, så den skal vi naturligvis også smage på. Imereti-regionen er kendt for sine gode vine, og selvfølgelig skal vi besøge en lokal vingård: ”Baia’s Winery” i Obcha. Baia har vundet flere priser for sine vine. Vi hører lidt om, hvordan hun fremstiller dem og ser hendes marani (vinkælder), inden vi smager nogle af vinene. Der bliver også mulighed for brandysmagning fx på Ararat Distillery i Yerevan og på de talrige restauranter eller vinbarer i Tbilisi.

Bliv kontaktet af en rejsekonsulent!

Er du ved at planlægge din næste rejse? Få vejledning fra en af vores berejste og kompetente medarbejdere, så vi sammen kan skræddersy DIN perfekte drømmerejse.

    Modtag vores spændende nyhedsbrev!

    Få inspiration og vær blandt de første, som hører om vores nye rejser.